Monday, January 27, 2014

2 Years!!

Terima kasih Allah for giving him to me.
Having him is the purest enjoyment.

Fateh Hilmi..
Anak mama yang mama sayang sangat-sangat.
Anak soleh yang sangat berkeletah, petah, bijak dan lovely.
Mama doakan Fateh dipermudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat,
diberikan kesihatan yang baik,
iman yang teguh,
kejayaan yang dikagumi,
rezeki yang melimpah-ruah,
kehidupan yang sangat bahagia,
 dan yang paling penting,
Fateh akan bersama Mama di syurga kelak.
Doa mama selama-lamanya bersama Fateh.
No word can describe my love towards you, son.

Happy 2nd Birthday to the love of my life.


Friday, January 10, 2014

Going Back to Hometown Time!!

Yay!
Finally the wait is ova.
We are going back to my hometown this coming Monday.
Dah lama tak cuti panjang. 9 days off from work considered a long leave for me..
So next week I will ensure to have a very good rest at kampung.
Kena bring toys banyak-banyak ni. Comfirm Fateh bosan sebab nak stay for 5 days..
Mama plan nak bawak balik car Fateh tapi mesti Ayah tak kasi punya.. 
Nak curi-curi seludup masuk bonet pun tak boleh sebab besar. hoho.

Ape yang paling ditunggu-tunggu bila balik kampung?
Masakan tokma!! 
Yeah that is what I'm waiting the most.
Nak suruh tokma buat udang masak sambal petai. yums!
Nasi kerabu. double yums!
Breakfast nasi berlauk bungkus.. nyummehhhh!!!
Adoi ni balik dari kampung nanti confirm naik 5 kilo.. haha
Bukan semua tu takde kat KL or masa ma datang KL tak masak, tapi makan masakan ma dekat rumah -
the feeling is so different! Sedap dia lain macam..

I also looking forward to have a good shopping spree dekat Rantau Panjang.
Tapi dengar-dengar cerita RP ada terbakar la pulak..:(
Hopefully the damage was not so bad.
Tokma biasa la kaki shopping, terbakar RP dia suggest pergi Pengkalan Kubur..haha
Tapi I prefer RP lagi sebab rasa RP lagi murah.. hehe.

  Hopefully perjalanan kami dipermudahkan.
Till then,
Bye-bye and Assalamualaikum. :)

p/s: Fateh dah pandai nyanyi lagi lagu "Ho Ho Ho alik mpongggg .." nanti mama nak download and pasang all the way balik kampung. hehe

Thursday, January 2, 2014

Happy New Year 2014!

Sedar tak sedar dah masuk tahun 2014. Kejap betul rasa masa berlalu. 
In less than 1 month, Fateh will become a two years old kiddy.
Ingat lagi masa new year 2012, Mama dengan perut memboyot tengah heavily pregnant.
Oh, how I miss that moment...
Hopefully this year ade chance nak merasa the same feeling again.. hehe
Well that is one of my 2014 resolution. :)
Jika diizin Allah, badan sihat and everything is OK, insyaAllah will proceed.. kekeke.

Cakap pasal resolutions, Alhamdulillah most of my 2013 resolution was achieved.
Bought a landed house, hajj registration, money management matter and beauty  subject (wink >.<)
Cuma azam nak enroll swimming class tak tercapai sebab selalu busy bawak Fateh pergi swimming.
Tak sampai hati nak tinggal kat rumah and mama pergi swimming sorang-sorang. 
InsyaAllah will try to take a swimming lesson this year pulak.
Azam nak sambung master pun tak tercapai jugak.
Yang ni rasanya mau postpone 3,4 tahun lagi.. hihi

Harapan untuk tahun 2014 ni semoga semuanya berjalan lancar.
Apa yang kurang, kita dapat improve, yang bagus dikekalkan.
 2014, be good to us!

Happy New Year!

Sunday, December 29, 2013

Friday, December 27, 2013

One month more to 2 Years Old

Fateh turns1 year 11 months today.

Still a cheeky boy.
His current obsession - say "aiyu" (I love you) to everything.
Jalan-jalan nampak cat, nak bypass the cat he will say "Bye cat, aiyu"
Nampak bas, "Bye bas, aiyu".
And of course before Mama or Ayah left for work "Bye Mama, aiyu"
hehe.

Banyak dah vocab Fateh sekarang.
Masa jumpa Dr. Nik last month, dia tanya Fateh dah pandai sebut berapa words dah, ada 10 dah ke?
Mama jawab bukan 10 doc, 50 pun lebih dah.. hihi
 Dah boleh ajak sembang dah.

Fateh cepat betul besar.
Rindu pulak rasa time Fateh baby dulu.
Next month Fateh dah 2 tahun.
 Mama dok terasa lagi Fateh tendang-tendang dalam perut.
 Time flies so fast..


Tuesday, December 10, 2013

Angin VS Hujan

Peristiwa berlaku around 6 PM, 9th December 2013.
Diceritakan balik oleh bibik.
.
.
.
.

Bibik sedang masak tomyam didapur
Fateh datang tarik bibik..

Fateh: Bibik nak kuar
Bibik: Tak boleh. Hujan kat luar tu

Fateh pergi jalan ke balcony

Fateh: Bikk! Tak ujan. Angin
Bibik: Speechless. Cannot escape..

 hahaha.

Indeed yes. 
That time tak hujan. Just mendung.

Clever boy lah superhero mama ni.
Mana dia belajar hujan, angin etc, we also dont know. 
I guess he got it from TV.